SELAMAT DATANG KE LAMAN WEB RASMI PUSAT PERUBATAN TRADISIONAL TUKIMAN........EN TUKIMAN @ WAK SHARIFF - PAKAR PERUBATAN TRADISIONAL KHAS KANSERPAYUDARA MALAYSIA......                   
     
UTAMA INFO KHIDMAT LOKASI HUBUNGI
 
INFO
Rangkaian Web :

 
Perubatan Tradisional Tukiman  
Latar belakang      

 

LATAR BELAKANG  TUKIMAN @ WAK SHARIFF

Perubatan Tradisional Tukiman telah menjalankan perniagaan  semenjak tahun 1991 dan hanya bermula di rumah pengamal perubatan sahaja.Atas pemintaan ramai dan tanggungjawab kepada masyarakat  kini  kami telah membuka pusat perubatan sendiri di rumah kedai beralamat di 35-1 Jalan Sri Putera 1,Taman Sri Putera Johor Bahru,Johor M’sia.

Perubatan Tradisional Tukiman telah didaftarkan secara rasmi dengan Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) pada tahun 2008 dan beroperasi mengikut undang-undang yang ditetapkan oleh Kerajaan Malaysia.

Perubatan Tradisional Tukiman fokus  lebih kepada merawati pesakit kanser payudara berdasarkan testimoni dan galakan bekas pesakit kanser kami yang telah pulih atau sedang menjalani rawatan

InsyaAllah dengan izinNya 70 peratus penyakit kanser boleh dirawati jika mengikut cara Perubatan Tradisional Tukiman.En Tukiman tidak menuntut,berguru dengan sesiapa dalam mencari penawar penyakit kanser payudara ini.Beliau memperolehi penawar dan cara merawati kanser melalui Ilham yang diberikan oleh Allah S.W.T.

Sejarah perubatan tradisional kanser ini bermula pada tahun 1991 apabila datang seorang pesakit yang  ingin meminta pertolongan dengan pengamal.Pesakit tersebut risau dan takut ‘aset wanitanya’ akan  dibedah oleh doktor.Selain dari Ramuan Khas herba dan Air buah limau sejati ,pengamal mencadangkan supaya pesakit mengikut diet  dan pantang larang pemakanan .Selang beberapa hari denyut/sakit yang amat sangat telah berkurangan dan  sembuh sepenuhnya dalam masa beberapa bulan kemudian.Penghargaan tidak terkira telah diberikan dalam surat pengesahan dan pengakuan perubatannya kepada pengamal perubatan.

Tiada pengembangan perubatan kanser payudara dara selepas itu,dan pesakit kanser yang datang hanyalah melalui cakap-cakap sahaja.Pengamal sebelum ini lebih cenderung pada perniagaan makannya dan kini setelah berumur 60 tahun beliau mengaktifkan diri sepenuh masa sebagai pengamal perubatan tradisional khas kanser payudara Malaysia.

 Yakinlah dan tidak perlu berasa ragu untuk mencuba Perubatan Tradisional Tukiman kerana rawatan kami 100%  Suci,Bersih,Halal & tiada bahan kimia yang berbahaya yang sememangnya berbeza dengan rawatan moden seperti kimoterapi yang amat menyakitkan(pengakuan bekas pesakit kanser).

Perubatan Tradisional Tukiman beroperasi setiap hari dari jam 10 pagi hingga 9.30malam.Untuk kemudahan dan kebaikan semua,kepada pesakit yang pertama kali datang haruslah mendapatkan pengesahan dari pihak hospital dan perlu menghubungi pihak kami 3 hari sebelum temujanji.

 InsyaAllah,kami di Perubatan Tradisional Tukiman akan melayani segala masalah penyakit anda dengan baik.

            ‘Berbakti pada Negara dan Rakyat’ 

         PERUBATAN TRADISIONAL TUKIMAN

_______________________________________________________________________________________________

Nama penuh beliau ialah Tukiman Bin Jasemo.Ramai kenalan mamanggilnya dengan Wak Shariff.Beliau dilahirkan 17-12-1949 di Yong Peng, Batu Pahat, Johor,Malaysia. Anak kelahiran kedua daripada 5 adik beradik.Ayahnya bernama Jasemo Ahmad dan Ibunya Wagiam Binti Ahmad Sitam.Berketurunan Jawa.

Arwah Ibunya adalah seorang bidan kampung dan tukang urut orang kenamaan seperti Ungku Ara,sepupu Sultan Johor.Pakciknya pula,Allahyarham Abu Dakam Ahmad,adik kepada ibu beliau juga pengamal perubatan terkenal. Minyak Sakal Putung Serai Wangi adalah antara Produk Wak Dakam.Pakcik beliau pula,Allahyarham Hamdan Karimin merupakan pawang di Parit Sulong,Batu Pahat.Makciknya juga,Arwah Seri Binti Ahmad Sitam juga adalah bidan dan tukang urut di daerah Muar Jalan Abdul Rahman.

Darah  ilmu perubatan tradisional terus mengalir ke dalam dirinya dan dengan pengalaman hidup beserta ilham yang dikurniakan ALLAH S.W.T maka pesakit barah payu dara pertama berjaya diubati pada tahun 1991.Kaedah perubatanya unik, kerana tiada sentuhan atau melihat buah dada yang telah sakit.

Tiada pengembangan perubatan kanser payu dara dilakukan selepas itu,dan pesakit yang datang berubat hanyalah melalui cakap-cakap sahaja.Beliau juga lebih cenderung pada perniagaan makanan.Kini,setelah berumur 60 tahun beliau mengaktifkan diri sepenuh masa sebagai pengamal perubatan khas kanser payu dara.

Semoga  kaedah Perubatan Tradisional Tukiman yang menfokuskan kepada rawatan khas kanserpayudara ini dapat mengurangkan jumlah kematian yang berpunca dari masalah sel dalam badan ini.

Background

      TUKIMAN @ WAK SHARIFF PROFILE

His Full name is Tukiman Bin Jasemo. Most people call him Wak Shariff. He was born on 17 December 1949 at Yong Peng, Batu Pahat, Johor, Malaysia. The 2nd son in 5 siblings. His father Jasemo Ahmad and his mother a born Javanese Wagian Binti Ahmad Sitam.

His late mother was a village nurse and also a tradisional massage for the Royal Highness Ungku Ara, the cousin for The Sultan of Johor and his late uncle Abu Dakam Ahmad the brother to his late mother was also a traditional doctor. The Oil Sakal Putung Serai Wangi is among Wak Dakam’s product. His late uncle Hamdan Karimin was a pawang at Parit Sulong, Batu Pahat. His auntie Arwah Seri Binti Ahmad Sitam also a village nurse and traditional massage at Muar Jalan Abdul Rahman area.

This traditional way of treatment already run in his family from generation to generation and has been pass on to Wan Shariff together with his experience in life and together with these gift from Allah S.W.T , he succeed in cure his first breast cancer patient in the year 1991. With this unique treatment he can cure the patient without touch or seeing the patient body. He stop for a while after that treatment and get involved in food busainess but people do come and see him for advise on cancer. Now he is already 60 years old and still active and fully involved in helping people suffer from any disease especially women for breast cancer.

We are hoping that the Tukiman Traditional Treatment Breast Cancer will be able to help and also decrease a number of death among women not only in Malaysia but women all over the world.